Ons doel

  • Mensen woonachtig in Amersfoort e.o., met een inkomen onder het bestaansminimum, ondersteunen met het verstrekken van dierenvoeding en andere benodigdheden voor hun huisdieren. Alle plaatsen die netnummer 033 hebben vallen binnen onze regio. Daarbuiten kunnen wij helaas niets voor u betekenen, maar onze collega’s van andere dierenvoedselbanken wel.
  • Stichting Dierenvoedselbank Amersfoort e.o. is een particulier initiatief en bestaat volledig uit vrijwilligers. Wij zijn sinds 2012 actief, en verstrekken al sinds die tijd met regelmaat pakketten aan mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Sinds juni 2015 zijn wij officieel een stichting. Onze vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor het werk dat zij voor ons verrichten.
  • De stichting werkt samen met een aantal leveranciers van dierenvoeding, alsmede dierenwinkels en particulieren. Zij doneren producten aan ons, welke zij niet meer gebruiken vanwege verpakkingsschade of verlopen houdbaarheidsdatum. Om verspilling te voorkomen halen wij deze afgeschreven producten op, welke bijna altijd nog prima te gebruiken zijn. Uiteraard letten wij zeer goed op de kwaliteit van de te verstrekken producten.
  • Huishoudens die een pakket voor hun huisdier(en) ontvangen zullen iedere 6 maanden getoetst worden. In de periode dat men bij Stichting Dierenvoedselbank Amersfoort e.o. ingeschreven staat mag men geen nieuwe huisdieren aanschaffen. Mocht men dit wel doen dan vervalt het recht op een pakket. Wij zijn van mening dat als iemand zijn huidige huisdier niet de zorg kan bieden die het nodig heeft dat het onverantwoordelijk is om nieuwe dieren aan te schaffen c.q. in huis te halen. Daarnaast dient men hulp te zoeken om de financiële situatie te verbeteren. Ook hieraan dient men mee te werken, dit is niet vrijblijvend. Wij kunnen voor maximaal 3 huisdieren per huishouden een pakket samenstellen.
  • De stichting heeft uitdrukkelijk niet als doel om winst te maken.